Jubileum

Na 25 jaar botanische fotografie vieren we feest met een fleurige nieuwe site. Een prachtige shop en interessante blogposts. Welkom!

Pressed Flower Collage – Pink & Blue

Hoe het begon?

Eerst wil ik je meer vertellen hoe de site BotanicLiving begon. 

Ik neem je mee naar 1976, toen ik in de tweede klas zat. Leren uit een boek vond ik lastig, naar buiten kijken was veel leuker. Ik keek naar de vijver met kikkers en libellen, naar de lindenboom en de majestueuze kastanjeboom in de tuin van de hoofdmeester. Thuis had ik een droogpers gemaakt met vleugelmoeren op de hoeken om bloemen en bladeren in te drogen. Als ze droog waren, plakte ik ze in een boekje en schreef de namen erbij. 

Na de middelbare school volgde ik de opleiding tuinarchitectuur, bloemschikken en binden in Aalsmeer en de Fotovakschool in Apeldoorn. Ik vond werk als fotograaf bij Fleurmerc (tegenwoordig Floramedia). 

Physalis

Freelance fotografie

Als ZZP’er zijn er goede en slechte tijden. Er zijn geen extraatjes zoals een dertiende maand, een leaseauto of een kerstpakket. Maar daar staat tegenover dat je veel vrijheid hebt.  Ik werk nu 25 jaar als freelancer en ik heb veel van de wereld gezien. Ik heb mooie reisreportages gemaakt voor allerlei tijdschriften. 

Wat ik als achtjarige deed, doe ik nog steeds: ik droog planten en bloemen en maak er mooie wand decoraties van. Die kun je zien in de shop. 

Of als je een botanische foto nodig hebt van je product of project dan kan dat ook. Je vind hierover  informatie op de site, bij botanic consepts

Vrij werk

Al mijn vrije werk begint in de natuur.  Als ik om me heen kijk, kom ik op ideeën om iets moois te maken. Vaak gebruik ik technieken waarvan het resultaat onvoorspelbaar is. Dat vind ik juist het leukst. Zo heb ik ‘floating flowers’ gemaakt met behulp van polaroid transfers en ‘pressed flowers’ door bloemen te drogen in zelfgemaakte bloempersen om ze daarna te fotograferen. Gemengde technieken vind ik ook spannend. Door met verf, gelplaat en licht te experimenteren, probeer ik een foto te maken die vernieuwend en origineel is. De mixed media afdrukken zijn terug te vinden in de shop. Binnenkort ga ik een serie maken met cyanotypes, een techniek waarbij je fotografeert zonder camera. En ik ben begonnen met flower pounding, hierbij maak je een afdruk met de kleurstoffen die in de bloem aanwezig zijn.

Botanic Organic

Foto tips

Ik wil je graag vertellen over mijn plannen, over nieuwe ideeën en hoe het allemaal uitpakt. Ik geef ook tips en deel interessante onderwerpen over fotografie met je. Je kunt elke maand een nieuwe blog post verwachten. Volg je me ook op Instagram en Pinterest? Dan blijf je van alles op de hoogte! Als je vragen hebt, stel ze gerust!  Ik verheug me op je reactie, Anjo