Over het materiaal

Onze materialen zijn met de grootste zorg geselecteerd. We willen kwaliteit garanderen en tevens goed zijn voor de aarde door alleen duurzame materialen te gebruiken. Daarom hebben we gekozen voor drie verschillende materialen: hout, re-board en canvas. We hopen dat je heel lang van het werk mag genieten. Mocht het product op een gegeven moment worden gerecycled, dan is dat goed voor het milieu en kunnen er opnieuw bloemen op groeien.

Populieren Multiplex (hout)

Bijna iedereen kent multiplex als bouwmateriaal, maar wist je dat het ook prima werkt als plaatmateriaal met een print? Deze houtsoort van 9 mm dik is opgebouwd uit verschillende populieren houtfineerlagen, wat zorgt voor een mooi homogeen geheel.

Een duurzame keuze

Multiplex heeft een PEFC-keurmerk. Dit internationale keurmerk staat voor milieuvriendelijkheid. Het garandeert dat de producten uit een duurzaam beheerd bos komen en dat het bos in stand blijft

Naadloos plaatmateriaal

Multiplex heeft geen naden. Zet het in als wandbekleding of laat de cirkel staan door ere en houten blokje achter te plaatsen.

Karakteristieke print met natuurlijke uitstraling

Een multiplex plaat heeft een vlakke witte toplaag. Je krijgt een enkelzijdige print. De print heeft een karakteristieke en natuurlijke uitstraling, de kleur en kenmerken van het hout blijven door de afbeelding heen zichtbaar. Dankzij het lichte gewicht is monteren eenvoudig.

Specificaties

Materiaal: Populieren Multiplex
Gewicht: 4,5 kg./m2
Dikte: 9 mm
Textuur: Zeer fijne structuur
PEFC keurmerk
Ophangsysteem: Bij alle houten producten wordt een gratis zaagtandhanger met schroefjes meegeleverd

Plus- en minpunten

+ Lichte houtsoort, dus eenvoudig te monteren
+ De print komt goed tot zijn recht door de witte toplaag
+ Hout afkomstig uit een duurzaam beheerd bos (PEFC)
+ Deels te recyclen door de verlijmde opbouw van lagen hout
– Niet weerbestendig, dus slechts tijdelijk geschikt voor buiten

Re-board®

Re-board® is een extreem licht, oersterk en 100% recyclebaar karton. Het heeft een kartonnen sandwichconstructie met dubbelzijdige witte toplaag. Het populaire materiaal is bij Botanic Living verkrijgbaar in 16 mm dikte en is enkelzijdig bedrukt.

Oersterk en een duurzame keuze

Dit honinggraad karton is oersterk en heeft een natuurlijke en duurzame look. Re-board is voor vele binnen toepassingen geschikt, met name door het geringe gewicht en de extreme stevigheid.

Eenvoudig te monteren

Re-board panelen zijn eenvoudig aan de wand te bevestigen met dubbelzijdig tape, permacol lijm of gratis meegeleverde ophang systeem. Je kan deze cirkel ook mooi laten staan. Zet er en klein blokje hout achter en het geheel heeft de perfecte look.

Specificaties:

Materiaal: Kartonnen sandwichconstructie met dubbelzijdige witte toplaag
Witte toplaag is 100% wit
Dikte: 16 mm
Gewicht: 2100 gr./m²
Textuur: Glad
Ophangsysteem: Bij alle Re-board cirkels wordt een standaard van 18 cm meegeleverd. Hiermee kan je de cirkel neerzetten, maar er zit ook een zaagtand uitsnede in waarmee je de cirkel op kunt hangen.
Honingraatkarton bevat geen componenten met schadelijke stoffen en wordt verlijmd met lijm op waterbasis. Bovendien kun je honingraatkarton recyclen via de oud papier inzameling.

Plus- en minpunten

+ Extra stevig en sterk door unieke kern
+ Lichtgewicht, dus eenvoudig te (de)monteren en verplaatsen
+ Makkelijk te recyclen, kan mee met het oud papier
-Niet weerbestending, dus niet geschikt voor buiten

Canvas

Met een canvas print geef je jouw foto een unieke uitstraling. Canvas is een gestructureerd, wit, mat doek van hoge kwaliteit. Het materiaal is zeer geschikt om details en kleuren prachtig naar voren te laten komen.

Lichtgewicht en gemakkelijk te monteren

Een groot voordeel van canvas is dat het zeer licht van gewicht is. Hierdoor is het gemakkelijk te monteren aan de wand, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het gewicht van het product. Onze canvas prints worden geleverd inclusief een gratis ophangsysteem.

Kwaliteit en duurzaamheid

Wij werken alleen met hoogwaardige materialen om de kwaliteit van onze prints te waarborgen. Onze canvas prints zijn dan ook UV-bestendig en zullen niet vervagen in de zon. Bovendien maken we gebruik van milieuvriendelijke inkt op waterbasis, wat zorgt voor een duurzaam product.

Karakteristieke uitstraling

Canvas is gemaakt van katoen en dit zorgt voor een karakteristieke uitstraling, waarbij de structuur van het canvasdoek subtiel door de print heen komt. Dit zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling van de foto. Het is daardoor een geliefd product als bekleding van wandpanelen in diverse interieurs.

Specificaties

Materiaal: 300 grams canvasdoek
Afwerking: Matte afwerking
Ophangsysteem: Gratis meegeleverd
Beschikbare afmetingen: verschillende afmetingen beschikbaar
Milieuvriendelijke inkt op waterbasis

Plus- en minpunten

+ Lichtgewicht en gemakkelijk te monteren
+ Hoge kwaliteit en duurzaamheid
+ Verschillende afmetingen beschikbaar
+ Karakteristieke en warme uitstraling
– Niet geschikt voor buitengebruik